Din Säkerhet Garanti Betalning Referenser Nyheter Erbjudanden På Gång Om Företaget Kontakt Länkar

Produkter

Larm

Skåp

Kodlås

PC-skydd

Övervakning

Övrigt

 

Hem

Din säkerhet

Förebygga inbrott   Larm Samverkan Märkning

Vaksamhet

   

Att vara vaksam - Förebygger mot inbrott

Med att vara vaksam menar vi inte att man ska gå omkring och vara miss-tänksam mot allt och alla. Det finns dock en del saker man kan göra och inte göra när man lämnar bostaden för både längre och kortare tid utan att för den skull verka vara paranoid. Här nedan ger vi några tips.

  • Vidarekoppla telefonen. Det finns många fall där gärningsmännen någon dag innan och till och med samma dag som inbrottet har skett har ringt från Dolt nummer för att kontrollera om någon är hemma i bostaden. 
  • Ställ inte bilen på långtidsparkering vid flygplats, tågstation, färjeläge m.m. Om ni ska resa bort, försök då att inte ta er bil. Få istället någon att köra er dit ni ska starta er semesterresa. Det är vanligt att inbrottstjuvar är och "rekar" vid långtidsparkeringar på bilars reg.nr. för att sen via bilregistret få tillgång på semesterfirar-nas husadresser som står tomma och är lätta byten för en inbrotts-tjuv.
  • Berätta inte via sociala medier facebook m.m. eller via tidningar om att ni ska åka bort. Ett vanligt exempel är vid födelsedagar där man har en notis i tidningens familjesida där man skriver att man är bortrest för att fira sin födelsedag. Den informationen får alla som läser den sidan i tidningen. Även inbrottstjuvar kollar denna sida för sin planering för inbrott. Facebook, Twitter m.m. är också plattform-er där man ska vara återhållsam med sina semesterplaner. Berätta hellre när du har kommit hem från semestern om hur roligt ni hade.

En tumregel är att inte skylta med att man är bortrest för att bäst skydda sig mot planerade inbrott i sin bostad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inbrottstjuvar har också tillgång till sociala medier