Din Säkerhet Garanti Betalning Referenser Nyheter Erbjudanden På Gång Om Företaget Kontakt Länkar

Produkter

Larm

Skåp

Kodlås

PC-skydd

Övervakning

Övrigt

 

Hem

Referenser

 
   

Rävemåla Vatten & Värme - Nöjd företagskund från Rävemåla Larm & Säkerhet

 

 

Praktikfall att lära sig av:

"Det vill mycket till om vi skall drabbas igen!"

Med bara några veckors mellanrum hade Rävemåla Vatten & Värme två i det närmaste identiska in-brott i sina lokaler. Vid det första stals verktyg, maskiner och metallvärden för runt 200.000 kronor. Vid det andra för cirka 120.000.

Då fick ägaren, Per-Olof Nilsson, nog och gav Rävemåla Larm & Säkerhet uppdraget att installera larm.

Ett nog så klokt beslut - bara en knapp månad senare slog nämligen tjuvarna till igen, men hann bara till ett inbrottsförsök som hastigt avbröts när larmet gick. Ett larm som direktkopplats till fyra medarbetare varav två snabbt var på plats. Så snabbt att man kunde notera registreringsnumret på flyktbilen. Inom en timma greps tjuvarna av polis i trakten av Ronneby. Resten av historien är ett kriminal- och försäkringsärende... eller?

- Ja, inte riktigt, säger Per-Olof Nilsson. Vad som inte kan ersättas är dels obehaget, dels all den tidsspillan sådana här inbrott åsamkar. Att nyan-skaffa alla stulna maskiner och verktyg är både komplicerat och tidsödande. Plus att vi drabbades av dyrbara driftstopp intill dess nyanskaffning skett. Med det nya larmet vill det mycket till om vi skall drabbas igen.

Text & foto: Olle Lindell